Leerlingenorkesten

Zondag 24 september 2017
11:45 - 12:45
Hoofdpodium Odeon

Al jarenlang kennen de vier muziekverenigingen in Veldhoven met de jeugd een intensieve samenwerking. Bekend is inmiddels de Jeugd Proms, een muzikaal spektakel dat eens in de 2 of 3 jaar plaats vindt in Theater de Schalm.

Zo is er ook het jaarlijks jeugdsolisten concours waarbij alle jeugdleden van de vier verenigingen de kans krijgen om hun kunde de tonen voor een vakjury.

Met de beginners kennen we de beginners-orkestendag in het najaar. Een hele dag samen muziek maken, sport en spel en tot slot een uitvoering.

En dan Cult&Tumult. Het evenement waar je bij wilt zijn. Jaren achtereen hebben we met de jeugd van de gezamenlijke leerlingenorkesten op zondagochtend voor de muziekschool mogen musiceren. Vorig jaar voor het eerst op het hoofdpodium en dat was vet gaaf. Dit jaar hebben we om het hoofdpodium gevraagd. Daar hoort de jeugd immers thuis. En wat is het dan tof dat het zomaar kan. Wij gaan er met alle jeugdleden ons best voor doen om er een spetterende opening van de zondag van te maken. U komt toch wel luisteren hè?