Informatie voor omwonenden

Verkeersmaatregelen Cult&Tumult-Festival

Onder meer om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, worden tijdens het festival diverse verkeersmaatregelen genomen. 

In verband met de opbouw en de optredens is van vrijdagochtend 06.00 uur tot maandagmiddag 15.00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk tussen het kruispunt Zoestraat-Burg. Van Hoofflaan en het kruispunt Lange Kruisweg-Burg. van Hoofflaan, alsmede het gedeelte van de Lange Kruisweg tussen de Potakkerstraat en de Burg. Van Hoofflaan. 

Vanaf zaterdag 12.00 uur gaat ook de weg tussen het kruispunt Lange Kruisweg-Burg. van Hoofflaan en het kruispunt Schimmerik-Burg. van Hoofflaan tot maandagochtend 12.00 uur dicht. Bewoners, winkeliers en leveranciers kunnen op zaterdag tot 16.00 uur het deel van de Burg. Van Hoofflaan tussen Lange Kruisweg en Lange Mees bereiken via Kapelstraat-Zuid en Ligt. Op zondag is dat deel niet bereikbaar. 

Evenals voorgaande jaren wordt dit jaar, conform besluit van het gemeentebestuur, de oversteek van het winkelcentrum naar de Burg. van Hoofflaan geheel verkeersvrij gehouden. Dit om voor de voetgangers een veiliger situatie te creëren. Dit betekent dat naast de reeds genoemde afsluitingen ook op de volgende punten van zaterdag 15.00 uur tot de afloop van het festival op zondagavond stophekwerken geplaatst zullen worden:

  • op de Bossebaan op de rotonde bij de muziekschool richting de Rabobank;
  • op de Heemweg op de rotonde bij de Hagendoornseweg richting de Rabobank;
  • hoek Burg. van Hoofflaan – Schimmerik
  • hoek Burg. van Hoofflaan - Lange Mees
  • gedeelte van de Handwijzer vanaf het kruispunt Zoestraat-Burg. Van Hoofflaan en de hoek bij bakkerij van Kemenade.

Het Plein D’Ekker is vanaf donderdagavond 22.00 uur niet meer toegankelijk voor het parkeren van auto’s. Vanaf zaterdagmiddag 16.00 tot zondagavond 24.00 uur kunnen de parkeervakken aan beide zijden (huisnummers 100 t/m 130) tussen de Lange Kruisweg en Lange Mees niet gebruikt worden om te parkeren. De parkeerplaatsen op de Zoestraat naast Burg. van Hoofflaan 68, worden taxistandplaats, behoudens de invalideparkeerplaats.

De bewoners in het gebied tussen de Lange Mees en het kruispunt Lange Kruisweg-Burgemeester van Hoofflaan dienen er rekening mee te houden dat zij vanaf zaterdag 16.00 uur tot 01.00 uur en op zondag van 10.30 tot 24.00 uur tijdens de activiteiten op het plein niet met de fiets bij de voorzijde van hun huis kunnen komen. Dit geldt eveneens voor de bewoners van het gebied tussen de kruising Lange Kruisweg-Burgemeester van Hoofflaan en de Potakkerstraat. Een en ander is een gevolg van het feit dat bepaalde gedeelten afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer alsook voor fietsers en brommers.

Evenals voorgaande jaren zullen via wegomleidingen oplossingen gecreëerd worden die er voor zorgen dat alle plaatsen in de aansluitende wijken altijd bereikbaar zijn.

Ook het openbaar vervoer zal worden omgeleid.

Wij leggen Cult en Tumult vast op video.

// Organiserende Instellingen

Art4U De Bibliotheek Cordaad De Schalm t' Oude Slot
// In samenwerking met
Ludiek Studio '61'