Hoe doen we het?

Hoe doen ze het toch, de organisatie van Cult & Tumult? Het lukt ze elk jaar weer om een geweldig gratis festival neer te zetten waar heel Veldhoven elk jaar van kan genieten. Goed om dat eens uit te leggen;

Allereerst rekenen we natuurlijk op de inzet van meer dan 200 enthousiaste mensen van de organiserende instellingen. Die, veelal vrijwillig, keihard werken en vaak maar weinig uurtjes kunnen slapen.

Daarnaast kunnen we niet zonder de sponsoren die Cult & Tumult uit betrokkenheid een behoorlijke financiële injectie geven. Fijn om zoveel betrokken ondernemers in Veldhoven te hebben. Verder is er de gemeente Veldhoven die 80 cent per inwoner subsidieert (overigens wordt dit bedrag ieder jaar kleiner). Die subsidie is nu bijna genoeg om het podium, zonder programma, neer te zetten op de Burgemeester van Hoofflaan en daarvoor het licht en geluid te regelen. Ook zijn er kleinere bedrijven, vaak horeca, die door het gratis festival meer omzet maken en als dank daarvoor het festival financieel ondersteunen. Het zou natuurlijk leuk zijn als alle ondernemers dit zouden doen.

Als laatste wordt de andere helft door jullie zelf (de bezoekers) opgebracht. Deze inkomsten komen uit onze eigen bars.

En als het weer dan weer mooi wordt dan redden we het financieel net!
Zo doen we het dus...

Stichting Cult & Tumult

Wij leggen Cult en Tumult vast op video.

// Organiserende Instellingen

Art4U De Bibliotheek Cordaad De Schalm t' Oude Slot
// In samenwerking met
Ludiek Studio '61'